Hae pannulta

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Etanapannu

Etana tuo mauttomista alkuruoista maistuvin!
Sain pari etanapannua joululahjaksi, jonka jälkeen ne ovat lähinnä maanneet kaapin perällä unohduksissa. Nyt kuitenkin innostuin niitä valmistamaan kun tuli ystäviä syöpöttelemään. Etanathan ovat mukavan ruokainen alkuruoka varsinkin silloin jos pöydän ympäriltä ei löydy mitään ituja mussuttavia terveysintoilijoita. Vaikka sinänsä etanat eivät mitään epäterveellistä varmaan olekkaan(maistuu lähinnä jauhetulta purkalta) niin valkosipuli-homejuusto maustevoi dipattuna leivän palaan sen sijaan on se mikä tekee annoksesta herkullisen.

Eli annokseen tarvitset seuraavaa...
Etanapannu(yksi kuusireikäinen per syöjä. Maksaa ehkä kympin tsippe eli jätä se sikspäkki hyllyyn ja osta ihmeessä pannu=)
Purkki etanoita

Maustevoihin...
Kunnon nokare voita
Muutama kynsi valkosipulia
Persiljaa
Ruohosipulia
Aurajuustoa
Sulaa
Pippuria

Eli homma etenee seuraavasti...
Uuni kuumenemaan 250c. Etanat koloihin. Sekoita hieman pehmenneeseen voihin muutama murskattu valkosipulin kynsi, tuppo persiljaa ja ruohosipulia sekä lopuksi aurajuustoa oman maun mukaan. Voit myös lisätä juuston viimeisenä pannun ja etanoiden päälle. Lopuksi setti uuniin kymmeneksi minuutiksi tai kunnes pinta näyttää hyvältä.

Hyvä leipä on oleellinen osa tätä ateriaa. Oma suosikki on vaalea maalaisleipä.
Sitten vaan etanaa leivän päälle ja nauttimaan!

2 kommenttia:

  1. Etanat on niin hyviä. Erityisesti yhdistelmällä voi-valkosipuli-aurajuusto-basilika.

    Tulin vastavierailulle, kun olit käynyt blogissani kommentoimassa. Näyttää herkulliselta ja aattelin tulla uudestaan paremmalla ajalla. Siksi linkitin sut, sopiihan se?

    VastaaPoista
  2. Tottahan toki! Kiitos kommentista ja kiva kun kävit.
    Oon käyny ihailemassa kateudella noita sun kakkuja. Olen siis itse surkea leipuri=)

    VastaaPoista