Hae pannulta

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Lämmin sienisalaatti(kanttarelli)

Lämpimät salaatit ovat maistuneet viimeaikoina. Varinkin lukaistuani puolikiloa voita reseptin lämpimästä vuohenjuustosalaatista. Vuohenjuuston kanssa sopii yhteen muuten erinomaisesti kunnon vehnäolut. Olut onkin hyvä tekosyy tehdä tätä salaattia eikä olo ole enään yhtään niin neitimäinen.

Olut ja ruoka yhdistelmät ovatkin alkaneet kiinnostaa minua yhä enemmän käytyäni töiden puolesta sinebrychoffilla olut ja ruokakurssilla. Ajattelinkin että tulen varmasti käsittelemään aihetta myöhemmin. En sanoisi että olen enemmän olut kuin viinimiehiä, mutta mielestäni oluen sopivuutta hienoiksikin ruokajuomiksi ei ole tarpeeksi nostettu pöydälle. Jos jollekin tulee mieleen jotain hyviä ideoita niin heitelkää ilmaan.

Mutta nyt itse asiaan. Toinen Chez Jounin reseptiä mukaileva ruoka on tämä alla oleva lämmin kanttarellisalaatti joka on mukavan ruokaisa ja rapea.




1 l kantarelleja
3 ruukkua romainesalaattia
auringonkukkaöljyä
suolaa
voita
valkosipulinkynsi halkaistuna
1 rkl persiljaa silputtuna
kastike:
1 tl dijoninsinappia
2 rkl punaviinitetikkaa
2 reilua ruokalusikallista ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
lisäksi:
krutonkeja
(savupekonia)

Huuhtele sienet ja salaatti. Kasaa salaatti tarjoiluastiaan tai lautasille pohjaksi.
Paistele sieniä hetki auringonkukkaöljyssä. Lisää pannulle suolaa auttamaan sienten nesteen irtoamista. Laita kansi päälle hetkeksi, nosta se pois ja haihduta kaikki vesi pois.
Tee kastike. Sekoita vatkaimella sinappi, punaviinietikka ja ranskankerma. Lisää suolaa ja mustapippuria.
Kun kaikki vedet ovat haihtuneet sienistä, lisää pannulle nokare voita ja paista sienet siinä rapeiksi.
Lisää lopuksi sienten sekaan valkosipulin kynnen puolikaat ja persiljasilppu. Halutessasi voit silputa pannulle mukaan savupekonia. Sekoita hyvin ja ota pannu pois liedeltä. Ota valkosipulit pois seoksesta.
Kaada osa kastikkeesta salaatin päälle. Asettele krutongit ja paistetut sienet salaatin päälle. Koristele yrteillä ja krutongeilla ja lisää loppu kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti