Hae pannulta

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Hyvän Guacamolen puolesta!



En ole nuorempana ollut mikään suuri guacamolen ystävä. Näin "vanhemmiten" olen ymmärtänyt syyn tähän. Ne kaupassa myytävät hikiset guacamolejäljitelmät purkissa ovat jotain niin vastenmielistä kuin voi vain olla. Pistää vain ajattelemaan kuinka paljon suomessakin asuu porukkaa joka luulee guacamolen maistuvan oikeasti siltä purkkiskeidalta. Näin kaupassa työskentelevänä tekee aina pahaa kun näkee ihmisten ottavan näitä lisäainemössöjä sekä ehkä pari prosenttia avokadoa sisältäviä purkkeja ostoskoreihinsa. Nykyään menen kyllä lähes aina suosittelemaan asiakkaalle oman guacamolen valmistamista. Onhan se törkeän helppoa ja nopeaa ja sitä on täydellisen ripuliranteenkaan todella vaikea ryssiä. Plus saahan tässä kauppakin lisämyyntiä=) Nykyään olen vielä testannut reseptien esillelaittoa avokadohyllyn eteen, ja hyvin tuntuu toimivan=) Ehkä vielä joskus suomessakin aletaan ymmärtämään hyvän päälle.

 Hyviä guacamolereseptejä on vaikka huru mykke, mutta tässä ainakin yksi toimivaksi havaittu.



Ainekset:
-3-4  avokadoa (KYPSIÄ!!!)
-1 limetin mehu
-1 pieni sipuli
-0.5 punaista paprikaa
-1-2 valkosipulinkynsi
-2rkl
crème fraichea

-(muutama tippa  tabascoa)
-(ripaus  suolaa)
-(korianteri)

Valmistus:
Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi lusikalla hedelmäliha kulhoon. Soseuta hedelmäliha haarukalla tai sauvasekoittimella. Purista joukkoon limettimehu, joka estää hedelmälihan tummumista ja antaa makua. Hienonna sipuli sekä leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kulhoon. Murskaa valkosipulinkynsi veitsen lappeella, hienonna ja lisää muiden ainesten joukkoon. Mikäli haluat seoksesta kuohkeamman voit sekoittaa joukkoon myös crème fraichea. Oman maun mukaan voit maustaa seosta myös korianterilla, tabaskolla sekä suolalla.

Käyttövinkki:
Loistavaa tortillojen tai quesadillojen lisukkeena tai dippinä nachoille. Jos haluat guacamolesta pureskeltavampaa, voit paloitella osan avokadosta ja sekoittaa sen mukaan vasta lopussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti