Hae pannulta

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Aurajuustoinen Bataattikeitto


Koin taas töissä herätyksen laittaessani hedelmä ja vihanneshyllyä kondikseen. Näin käy melko usein, että iskee jokin idea kun hipelöi jotain tiettyä tavaraa töitä tehdessään.

Bataattia en ole ikinä soppaani tunkenut vaikkakin muissa muodoissa olen sitä paljonkin nauttinut. Nyt kuitenkin erilaisia bataattikeittoja tuntuu tulevan vastaan joka suunnalta joten eiköhän ole aika lisä oma lusikka soppaan.

Soppa on helppo ja nopea vääntää.

Pistä Bataatit, potut ja porkkanat kuorittuina ja pienemmiksi pilkottuina kattilaan kiehumaan. Anna kypsyä pehmeiksi. Kaada ylimääräinen vesi pois. Survo sauvasekoittimella kattilaan tasainen sose. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja rakenne. Jatka vedellä jos on turhan tuhti seos. Heitä sekaan purkillinen Ranskankermaa ja hienonnettua persiljaa. Kun soppa on lautasilla lisää joukkoon kämmenellinen murustettua aurajuustoa ja sekoita(sen verran että jää hyviksi sattumiksi keittoon!). Koristele vielä päälle ripaus persiljaa ja auraa. Avot Sergei!

2 isoa Bataattia
3 porkkanaa
2 perunaa

1 prk Ranskankermaa
1 pkt aurajuustoa
Persiljaa
Suolaa
Pippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti