Hae pannulta

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Alkupalaksi Tomaattia-Basilikaa-Mozzarellaa

Yksinkertainen on kaunista. Ja hyvää!

Tässä annos jota olen tehnyt ja josta olen tykännyt suunnattomasti jo kauan.Tämä varmaankin siksi että se on niin törkeän helppo tehdä ja lopputulos on aina yhtä herkullinen. Itse syön tätä pelkästään tai tarjoan alkuruokana. Toimii varsinkin välimerellisten tai italialaisten kokonaisuuksien kanssa tai vaikka osana tapas tai meze ateriaa.

Tämä on pomminvarma alkupala, ellei syöjä ole allerginen tomaatille, mozzarellalle ta basilikalle=)
Tästä pitävät yleensä myös ne jotka eivät muuten pidä salaateista tai vihanneksista. Hienolla esillepanolla (^ylläoleva ei ole=) saat myös kanssaruokailijat pitämään itseäsi piirun verran taitavampana kokkina kuin ehkä olet(toiminut ainakin mulla), vaikkakin annos on ehkä maailmaan yksinkertaisin.

Hyvät raaka-aineet vaikuttavat tämän annoksen makuun paljon. Muista valita siis kypsiä kunnollisia (kotimaisia) tomaatteja, hyvää mozzarellaa (esim. mozzarella di bufala campana), tuoretta kotimaista basilikaa sekä hyvää balsamicoa.

Valmistus on niin helppoa että ihan hävettää kertoa. Tavarat vain viipaleiksi jonka jälkeen latoo ne tarjoiluastialle seuraavaa kaavaa käyttäen. Tomaattia-Basilikaa-Mozzarellaa ja uudestaan alusta...... kunnes raaka-aineet loppuu tai annos on mielestäsi valmis. Tämän jälkeen päälle paksua balsamico glaze kastiketta oman maun mukaan.

2 kommenttia:

  1. Niin ja pari rouhasua mustapippuria ja sormisuolaa päälle! Jos haluaa ruokaisamman esim. lounassalaatin tästä niin väliin voi pilkkoa kypsän avocadon. T. Kyllä sisko tietää

    VastaaPoista
  2. Hyvä pointti sulla, että kannattaa käyttää laadukkaita raaka-aineita. Raaoista tomaateista ja Euroshopperin mozzarellasta ei tule kuin paha mieli.

    VastaaPoista