Hae pannulta

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Sauerkraut-Spätzle Pfanne


Haben sie wurst, bratwurst.
Saksalaista perinneruokaa. Kaikille hapankaalin ja bratwurstin ystäville=)
Nyt nahkahousut jalkaan ja tekemään tätä hapankaali-spätzle-braatwursti herkkua. Kun on yksin kotona ja alkaa tekemään mieli kunnon saksalaista äijäruokaa niin tämä on mainio vaihtoehto pelkälle bratwurstille ja hapankaalille. Mutta ensi juttua tästä spätzlelistä joka on siis saksalaisten vastine löysien Italialaisten spagetille. Se missä Italialaiset ovat keksineet ohuen ja löysän niljakkaan spagetin ovat saksalaiset tuttuun tyyliinsä tehneet omasta versiostaan paksun, jämäkän, rouhean ja siksi niin hyvin makua imevän version. Spätzle on siis hieman paksumpaa ja lyhyempää spagettia josta löytyy monen näköistä muunnelmaa. Se on hyvin suosittua varsinkin itäisessä saksassa jossa sillä on monia muitakin nimityksiä. En tiedä löytyykö sitä suomesta mistään kaupasta, ei ainekaan perusmarketeista. Olisiko joku saksalaisiin herkkuihin erikoistunut kauppa olemassa? Kuitenkin paremman puutteessa voi käyttää italialaista korviketta.

Resepti siis.
200g Spätzleä 
1 pkt bratwurstia
200g hapankaalia
50g emmental tai cheddar juustoraastetta

Voita
pippuria
suolaa
tuoretta persiljaa

Valmistus on helppo ja nopea. 
Keitä spätzle (kestää kauemmin kuin normi spagetti). Paista pannulla bratwurstit ja lisää sekaan hapankaali jotta maun terävin käri taittuu. Kun spätzle on kypsynyt lisää se pannulle juustoraasteen ja voi nokareen kera. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita nopeasti ja tarjoile. Lisää lopuksi annoksen päälle reilusti persiljasilppua. Danke shöön!

Tämän kanssa olut on enemmän kuin vaihtoehto, se on itsestäänselvyys. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti