Hae pannulta

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Pasta Carbonara

Kuka väittää että pastan pitäisi olla kevyttä ja neitimäistä piperrystä? Pasta Carbonara, mikä ihana tekosyy tunkea pekonia ja kermaa spagetin sekaan. Kun kovien nyrkkeilytrenien jälkeen tekee mieli oikeasti hyvää täyttävää ruokaa niin tässä sitä riittää. Carbonara on mukavan kotoisa ja arkinenkin safka josta saa kuitenkin vähän tuunaamalla myös erittäin edustuskelpoisen esillepanon. Ainoa huono puoli tässä on se että tätä tekee mieli vetää niin paljon että vatsa repee. Onneksi tästä ohjeesta tulee melko reilu setti.

Carbonara:
500g spagettia
loraus oliiviöljyä
1 iso sipuli
1 pkt pekonia
pari valkosipulinkynttä
4 munankeltuaista
2 dl kermaa
150g parmesanraastetta
suolaa
pippuria
persiljaa

Pistä ensin pasta kiehumaan. Sitten ala kuullottaa sipulia pannulla. Lisää siihen pieneksi pilkottu pekoni. Paista pekoni kypsäksi ja mausta seos pippurilla ja suolalla. Pistä erilliseen kulhoon erotellut keltuaiset, kerma, parmesanraaste, valkosipulimurska ja mausta sekin pippurilla ja suolalla. Kaada vedet pois kattilasta kun pastat ovat kypsiä ja lorauta sekaan vähän oliiviöljyä. Heitä sekaan pannulta pekoni-sipulisekoitus. Kaada perään kerma-munasekoitus ja hienonnettu persilja. Sekoita koko setti hyvin ja tarjoile heti. Päälle vielä ripaus juustoraastetta. Ja eikun santsaamaan!
 Tarjoile salaatin ja rapean patongin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti