Hae pannulta

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Omenalehykäinen

Chez Jouni ohjelma oli yksi lemppari kokkiohjelmistani. Jouni Törmänen on symppis jamppa jos joku. Monista Jounin resepteistä tämä omenapiirakkaa muistuttava lehykäisresepti on moneen kertaan kokeiltu ja hyväksi todettu herkku.
 
Omenalehykäinen

Helppo ja herkullinen jälkkäri
1 pkt valmista lehtitaikinaa
n.1kg omenoita
sokeria
kanelia

Mantelivoi:
1 kananmuna
50 g sokeria
50 g sulaa voita
50 g mantelijauhoja


Kauli taikina 2 mm ohueksi levyksi ja leikkaa siitä 4 halkaisijaltaan 14–16 cm:n kiekkoa.
Tee mantelivoi ja levitä se kiekkojen päälle.
Kuori ja puolita omenat ja poista siemenkodat. Siivuta omenat puolikuun muotoisiksi, n.2-4 mm:n vahvuisiksi viipaleiksi.
Lado omenat haitarina taikinakiekkojen päälle, ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista 220-asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia. Syö pelkästään tai tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti