Chez Jouni ohjelma oli yksi lemppari kokkiohjelmistani. Jouni Törmänen on symppis jamppa jos joku. Monista Jounin resepteistä tämä omenapiirakkaa muistuttava lehykäisresepti on moneen kertaan kokeiltu ja hyväksi todettu herkku.
Omenalehykäinen
Helppo ja herkullinen jälkkäri
1 pkt valmista lehtitaikinaa
n.1kg omenoita
sokeria
kanelia
n.1kg omenoita
sokeria
kanelia
Mantelivoi:
1 kananmuna
50 g sokeria
50 g sulaa voita
50 g mantelijauhoja
50 g sokeria
50 g sulaa voita
50 g mantelijauhoja
Kauli taikina 2 mm ohueksi levyksi ja leikkaa siitä 4 halkaisijaltaan 14–16 cm:n kiekkoa.
Tee mantelivoi ja levitä se kiekkojen päälle.
Kuori ja puolita omenat ja poista siemenkodat. Siivuta omenat puolikuun muotoisiksi, n.2-4 mm:n vahvuisiksi viipaleiksi.
Lado omenat haitarina taikinakiekkojen päälle, ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista 220-asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia. Syö pelkästään tai tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti